Drink – Acapulco Flower

Tequila som drinkbas har under senare år blivit extremt populär bland bartenders internationellt. Tidigare har tequila varit nära förknippad med shots, gärna tillsammans med salt och citron, och drinkar som Margarita, Tequila Sunrise samt Long Island Iced Tea. Fler och fler ser dock tequilans fördelar när det gäller att blanda drinkar och experimentslustan är stor när det gäller olika kombinationer och serveringssätt.

Martin Kullberg, bartender på restaurang Hotellet, har komponerat drinken Acapulco Flower – en tequiladrink som ger en tydlig doft av tequila men ett helt annat intryck när du sätter läpparna till glaset.

– I den här drinken är det Mexiko som möter svensk sommar. Drinken doftar tydligt av tequila men när man smakar drinken tar den milda och lite söta fläderblomssaften över och mjukar upp det robusta intryck som tequilan kan ge. Resultatet blir en väldigt enkel och mycket god drink som är perfekt för sommarfesten, säger Martin Kullberg, bartender på Hotellet.

Blanda drinken Acapulco Flower

Ingredienser
–  4 cl Sauza
–  5 cl koncentrerad fläderblomssaft
–  2 cl vatten
–  is

Så här gör du: Denna drink byggs i ett whiskyglas eller tumblerglas. Häll Sauza på is, tillsätt koncentrerad fläderblomssaft och vatten. Garnera med en fläderblomma eller annan vacker vit blomma.

Kort om tequila
Tequila är numera en ursprungsbeteckning som ges till drycker som till mer än 50 % består av blå agave och kommer från området kring staden Tequila i delstaten Jalisco samt delar av Guanajuato och Michoacan.

Drinken Original Margarita är kanske en av världens mest älskade cocktails men varifrån kommer den? Den vanligaste historien handlar om Margarita Sames som bjöd in till julfest i sitt hus i Acapulco 1948. Hon hade för vana att dyka ner i sin hemmabar och blanda ihop cocktails. Till denna fest blandade hon ihop sina två  favoriter, Cointreau och Tequila, med färskpressad lime. Succén var given.