Citronpaj

8-10 portioner/bitar

Ingredienser:
4 äggulor
2 tsk vaniljsocker
2 dl socker
3 dl crème fraîche
2 citroner

4 äggvitor
3 dl grädde
6 st McVitie’s Digestivekex

Garnering:
Citronskivor
Mynta

Tillagning:
1. Vispa äggulor, vaniljsocker, socker och crème fraîche. Riv skalet och pressa ur saften ur citronerna. Blanda ingredienserna väl.

2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden i en separat skål och rör försiktigt ner äggvitorna.

3. Blanda ihop smetarna.

4. Krossa 6 st McVitie’s Digestivekex och lägg dem i en form med löstagbar botten. Häll över smeten och ställ in formen i frysen. Låt stå i cirka 3 timmar innan servering.

5. Garnera förslagsvis med citronskivor och mynta.

Den fräscha, sötsyrliga pajen blir en perfekt avrundning på en mastig middag.