Bonito och bonita

Drinkar – Bonito och Bonita

Sveriges populäraste drinklikör – Sourz – kommer nu i den nya smaken Sourz Red Berry. Likörer adderar ofta smak och sötma men Sourz tillför även en tydlig syrlighet, vilket gör att du enkelt kan blanda goda och balanserade drinkar med ett fåtal ingredienser. Martin Kullberg, bartender på restaurang Hotellet, har komponerat drinkarna Bonito och Bonita – två drinkar med nya Sourz Red Berry som bas. Bonito är en het drink med manliga attribut medan Bonita är en läskande drink med romantiska inslag.

¬– Bonito är en drink som man inte kan få nog av. Sourz Red Berry har en körsbärssmak som går galet bra ihop med Schweppes Russian. För att inte störa smakerna använder jag en neutral vodka som bas. Drinken hettas upp med lite chili vilken ger en skön krydda som man bara vill ha mer av, säger Martin Kullberg, bartender Hotellet.

– Till skillnad från Bonito är Bonita en mer sötsyrlig drink och väldigt läskande, vilket passar bra under sommaren. Kombinationen Sauza, lime, sockerlag och Sourz Red Berry lyfter fram en mild, god mandelsmak och genom att toppa med både soda och Sprite får drinken en perfekt sötma, säger Martin Kullberg, bartender Hotellet.

Blanda drinkarna Bonito och Bonita

Ingredienser Bonito        Ingredienser Bonita
–  2 cl Sourz Red Berry        –  3 cl Sourz Red Berry
–  2 cl Bols Vodka        –  1 cl Sauza
–  1 cl sockerlag*        –  1 cl sockerlag*
–  3 limeklyftor        –  3 limeklyftor
–  Schweppes Russian        –  krossad is
–  1/2 röd chili, finhackad        –  soda
–  krossad is            –  Sprite
–  en röd chili till garnering        –  en rosa rosknopp till garnering

Så här gör du Bonito: Denna drink byggs i ett highballglas. Muddla chili med sockerlag, tillsätt lime och muddla ytterligare. Tillsätt Sourz Red Berry och Bols vodka, fyll på med krossad is och toppa med Schweppes Russian, rör runt. Garnera med en chili.

Så här gör du Bonita: Denna drink byggs i ett highballglas. Muddla lime med sockerlag. Tillsätt Sourz Red Berry och Sauza, fyll på med krossad is och toppa med lika delar soda och Sprite, rör runt. Garnera med valfri blomma, förslagsvis en rosknopp.

* Sockerlag gör du genom att värma lika delar socker och vatten tills sockret löses upp. Låt sedan sockerlagen svalna innan den används i drinken.

Kort om Sourz
Sourz är en likör med både sötma och tydlig syrlighet och är därför perfekt som drinkingrediens. Därav drinksuccéer som P2, Vanilla Sky, Apple Martini och American Dream.  Idag finns Sourz i fyra färgglada och fruktiga smaker: Apple, Pinapple, Raspberry och Tropical Blue och den 2 april 2007 utökas sortimentet med Sourz Red Berry som har en smak av röda bär; körsbär, hallon och röda vinbär.