Biff med cashewnötter – av Anne Cheng

Anne Cheng har inte bara sin egen soya, hon arbetar även aktivt med att lära ut hur man lagar god och enkel asiatisk mat till vardags. Här bjuder hon på en wok med biff och cashewnötter som bas som bara rar några minuter att slänga ihop men som garanterat kommer att uppskattas av hela familjen.

Ingredienser (4 portioner)
– 300 g biff eller innanlår
– 1 msk Mrs Cheng´s Mushroom Soy
– 1 krm salt
– 3 salladslökar
– 1 vitlöksklyfta
– 100 g cashewnötter, osaltade
– 2 msk Mrs Cheng´s Wok Sauce
– 1 tsk Mrs Cheng´s Sesame Oil
– 3-4 msk rapsolja

Tillagning
Skär köttet i fina strimlor. Blanda kött, soya och salt. Låt köttet stå en stund.

Skölj och skär salladslöken i 2,5 centimeter långa bitar. Krossa vitlöksklyftan.

Hetta upp en wok eller stekpanna tills det ryker. Häll i hälften av oljan. Lägg i och bryn vitlöken lite. Tillsätt köttet under ständig omrörning. Fräs köttet så att det blir genomstekt, cirka 1-2 minuter, och ta sedan upp det ur pannan.

Hetta upp resten av oljan. Lägg i nötterna och salladslöken och fräs 1 minut. Lägg i köttet och tillsätt wok sauce och sesamolja. Rör om och smaka av. Servera med nykokt jasminris