Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Behändiga sallader för sommarens enkla och goda måltider

VARMRÄTT /

Rydbergs sallader på picknicken
Komplettera sommarens måltider utomhus med goda sallader från Rydbergs. Rydbergs har breddat sitt sortiment av sallader med flera nya spännande smaker som är perfekta för sommarens måltider i det gröna.

Skagenröra, Potatissallad och Mimosasallad har länge varit klassiker i de svenska köken. Rydbergs har breddat sitt sortiment under våren med nya smaker som är perfekta till grillfesten eller sommarmiddagen. Bland de nya salladerna finns bland annat Kräft & Räksallad, Sweetchili kycklingsallad och MangoCurry Räksallad.

Salladerna går utmärkt att äta till vardags, både att ta med på lunchen eller att äta som middag. Även vid lite festligare tillfällen är Rydbergssallader mycket uppskattade och användbara, exempelvis som en mindre förrätt eller som tillbehör. Här presenteras några goda och enkla tips för en lyckad sommarmåltid.

  1. Sommarmiddag
    Marinera kycklingfilé i honung och soja. Grilla kycklingen. Servera med Rydbergs potatissallad med creme fraiche grillade majskolvar och zucchini.
  2. Till Stranden
    Ta en skiva kavring eller annat mörkt bröd. Lägg på Potatissallad och toppa med ansjovisfiléer och finklippt gräslök.
  3. Grillmiddag
    Grilla hel fläskfilé och skär i skivor. Lägg på Rydbergs Kantarellsallad. Servera med färsk spenat och hyvlad parmesan.
  4. Lammfärsspett med Rydbergs grekiska potatissallad (4 pers)
    –    300 gr lammfärs
    – 2 kokta potatisar
    –    1 dl tärnad fårost
    – 0,5 dl ströbröd
    –    0,5 dl mjölk
    – 2 ägg
    –    1 tsk salt
    – 400 g Rydbergs grekiska potatissallad
    –    Torkad timjan

Pressa potatisen och blanda med ströbröd och ägg samt mjölk låt svälla 15 min
Tillsätt lammfärsen samt kryddor och osten, forma till korvar trä upp på grillspett
Grilla spetten, servera med grekisk potatissallad och Ajvar relich.

Kort om Foodmark Sweden AB
Foodmark Sweden AB är Sveriges största producent av majonnäsbaserad sallad, majonnäs, sås och dressing.
I Foodmarks produktportfölj ingår flera kända varumärken, bland annat Rydbergs och Rubins. Foodmark ingår i den norska koncernen Agra och uppstod som företagsnamn 1997. Foodmark omsätter knappt 400 Mkr och har ca 150 anställda. Affärsidén är att utveckla och marknadsföra kylda, tillagade färskvaror med hög kvalitet under starka varumärken, både mot konsumenter och professionella användare. Produktionen sker på de egna fabrikerna på Gotland och i Spånga.  Hemsida: www.foodmark.se

Relaterade inlägg:

  1. Majonnäsbaserade sallader för enkla och goda måltider (72.4)
  2. Valle D’oro perfekt till den enkla vardagsmaten (17.5)
  3. Serveringstips för klassiska måltider (17.3)
  4. CharkuLätt för spännande och smakrika måltider (17.1)
  5. Ny tårta med Toblerone för sommarens alla fikastunder (16.1)